Foto Kuhna

Dva dni

Vikendi ne padejo prav pogosto. Samo enkrat na teden, če smo bolj natančni. In ravno zdaj prihajamo v ta letni čas, ko so lepi vikendi bolj darilo kot pravilo. Zato sva se odločila, da bova maksimalno izkoristila te tako dragocene, sončne in za silo tople urice za čim bolj učinkovito nabiranje vitamina D in pozitivne vibre nasploh.

1. dan

Naša planinska knjižica zboleva od kroničnega pomanjkanja štemplov s primorskega konca. Zato sva se tokrat odločila za obisk gore, ki je nekakšna naravna meja med Primorsko in Notranjsko. Javornik se je to soboto izkazal prav primorsko sončen in notranjsko frišen. Z avtom sva se zapeljala do Črnega vrha nad Idrijo od koder sva peš stopila proti Pirnatovi koči na Javorniku (1156m). Po približno eni uri hoje sva prišla do koče. Po okrepčilnem čajčku in še nečem (pa ne smem povedati po čem, ker minister za zdravje ne dovoljuje) sva sva se odpravila proti vrhu. Ta del poti nama je vzel še deset minut. Nazaj grede sva v koči navalila še na domače specijalitete in se potem odpravila v dolino, kjer sva ob kavici (in še nečem) še malo nabirala vitamin D in pozitivno vibro. 

Pogled proti ljubljanski megli

Hodila sva po bukovem gozdu

Tam nekje sva doma

Ostanki smerokaza na vrhu

Pogled proti Triglavu

Koča

Moderni časi

Tudi motoristi so uživali

2. dan

Ta dan smo se odločili (zdaj smo bili trije) za fotografsko, sprehajalno, hedonistnični izlet v okolico Ljubljane. Torej, tak izlet, da lahko dolgo spiš, počasi vstaneš in še pravočasno izkoristiš najlepši del dneva. Avto smo pustili ob jezeru na Rakitni in se odpravili v bližnji hotel na kavico. Potem je sledil nekajurni sprehod po okolici, ki se je zaključil v že omenjenem hotelu na kavici. Skratka, čistega zraka, frišnega vetra, kofeina in vitamina D ni manjkalo. 

Odsevi

Iz megle in oblakov se je naredil lep dan

Tudi vetra ni bilo

Prvi obiskovalci jezera

Using Format